ДогађајиИзложбе

Позив на отварање изложбе „Алергене биљке“ Природњачког музеја у Београду

Позив на отварање изложбе „Алергене биљке“ Природњачког музеја у Београду

Поштовани пријатељи Музеја у Пријепољу, позивамо вас на отварање изложбе „Алергене биљке“ Природњачког музеја у Београду.

Аутори изложбе су др Марко Љ. Несторовић, музејски саветник ботаничар-херболог и спец. Мирослав Јовановић, музејски саветник конзерватор-ботаничар.

„Савремени свет велику пажњу посвећује особама које пате од поленских алергија, како би им се помогло у периоду цветања алергених биљака. У том периоду особе које пате од поленских алергија врло често су спречене за рад, што представља велики социо – економски проблем. Да би се њима олакшао тај део године, у свету се сарадњом ботаничара, метеоролога, лекара, фармацеута и других струка спроводе бројне превентивне мере и едукативне манифестације. У том циљу Природњачки музеј у Београду у изложбеном простору Музеја у Пријепољу представља на увид јавности изложбу „Алергене биљке“ и популарну књигу „Приручник за алергене биљке“. Мултидисциплинарност карактера овакве теме наметнула је потребу да се свет алергених биљака представи на популаран начин, како би се схватио смисао и значај овог проблема.“

Отварање изложбе је у четвртак 14. септембра 2023. године у 13 часова.

Добро дошли!

Share this post

Изаберите језик: